Us vull explicar d'una forma molt senzilla de com podem coure el llegum. A casa solem tenir moltes vegades llegum cuit, ens permet poder tenir un primer plat llest en pocs minuts. També va molt bé per a acompanyar plats de carn, de peix en salsa o plats fet a la planxa.
Ingredients:
- 1 kg de Llegum (en aquest cas han estat mongetes).
- 1 Cabeça d'alls.
- Sal.
- Per a poder coure el llegum, la nit anterior agafarem una olla gran i podrem les mongetes i l'omplirem d'aigua.
- Al matí agafarem una escorredora i escorrem el llegum, ja que l'aigua aquesta amb impureses que desprèn el llegum sec.
- En la mateixa olla que han estat en remull, afegirem la cabeça d'alls, el llegum i una mica de sal.
- L'omplirem d'aigua, que quedi ben cobertes. Si durant la cocció falta aigua, ja l'afegirem.
- Ara ho posarem a un foc suau, quan comencin a bullir intentarem posar el foc al mínim perquè es vagin fent lentament.
- Quan porten una estona veurem que es fa com una escuma damunt, amb l'ajuda d'una espumadera la retirem i si veiem que durant la cocció surt més farem el mateix.
- Si veiem que se'ns està quedant sense aigua afegirem una mica lentament i pel lateral i que estigui freda.
- Deixarem que es vagin fent lentament fins que estiguin fetes, aproximadament una hora dependrà del tipus de mongeta.
¿Vols dir hola?
Publica un comentari a l'entrada