Como cocer alubias blancas.

Como_cocer_alubias_blancas

Us vull explicar d'una forma molt senzilla de com podem coure el llegum. A casa solem tenir moltes vegades llegum cuit, ens permet poder tenir un primer plat llest en pocs minuts. També va molt bé per a acompanyar plats de carn, de peix en salsa o plats fet a la planxa.

Ingredients:

  • 1 kg de Llegum (en aquest cas han estat mongetes).
  • 1 Cabeça d'alls.
  • Sal.


Preparació:

  1. Per a poder coure el llegum, la nit anterior agafarem una olla gran i podrem les mongetes i l'omplirem d'aigua.
  2. Al matí agafarem una escorredora i escorrem el llegum, ja que l'aigua aquesta amb impureses que desprèn el llegum sec.
  3. En la mateixa olla que han estat en remull, afegirem la cabeça d'alls, el llegum i una mica de sal.
  4. L'omplirem d'aigua, que quedi ben cobertes. Si durant la cocció falta aigua, ja l'afegirem.
  5. Ara ho posarem a un foc suau, quan comencin a bullir intentarem posar el foc al mínim perquè es vagin fent lentament.
  6. Quan porten una estona veurem que es fa com una escuma damunt, amb l'ajuda d'una espumadera la retirem i si veiem que durant la cocció surt més farem el mateix.
  7. Si veiem que se'ns està quedant sense aigua afegirem una mica lentament i pel lateral i que estigui freda.
  8. Deixarem que es vagin fent lentament fins que estiguin fetes, aproximadament una hora dependrà del tipus de mongeta.
Pas a pas:




¿Vols dir hola?