Arròs al forn amb costella, llom i cirerols


Arròs-al-forn-amb-costella-llom-i-cirerols

Espectacular arròs i realment molt saborós. Podem deixar-ho gairebé preparat el dia abans i afegir l'arròs quan arribem a casa.
La seva preparació és molt senzilla i amb un resultat de 10.
   
Ingredients: (Per a 4 a 6 Persona).

  • 500 g de Costella de porc.
  • 250 g de Llom.
  • 1/2 Pebrot vermell.
  • 1 Pebrot verd.
  • 1 Ceba.
  • 3 Cullerades de tomàquet triturat.
  • Un Grapat de pèsols.
  • Un Grapat de bròquil.
  • 350 g de Cirerol variat.
  • 1 Tassa d'arròs. (1 x Persona).
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • Oli d'oliva.

Preparació:

  1. Per a començar aquesta recepta, el primer que farem serà tallar la carn a daus no gaire grans tant el llom com la costella.
  2. Una vegada que tenim tallada la carn, agafarem una cassola de fang i li posarem oli d'oliva i la fregirem. No posarem sal per a evitar que expulsi l'aigua, però sí que posarem una mica de pebre negre per a donar sabor.
  3. Quan tinguem la carn fregida la traiem i reservem.
  4. Ara prepararem la verdura. Agafarem la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd i el tallem en juliana. Amb el mateix oli de la carn, ofeguem la verdura. Aquí sí que posem sal i pebre negre. Quan tinguem la verdura ja ben ofegada afegirem les tres cullerades de salsa de tomàquet i deixarem que es cogui bé.
  5. Amb les verdures i el tomàquet ja tot fet, afegirem un got d'aigua i ho passarem tot pel túrmix. D'aquesta manera el que fem és evitar que els nens trobin trossets de verdura.
  6. Una vegada triturat, afegim la carn, barregem bé i afegim el brou. Posarem dos gots de brou per cadascun d'arròs. Si no tenim brou de carn o de verdures podem posar una pastilla de brou concentrat per a donar sabor. 
  7. Quan arrencada el bulliment afegirem els pèsols i el bròquil. Si en comptes d'aquestes verdures volem poses fesol tendre o qualsevol altra verdura es pot fer sense cap problema.
  8. Quan estigui bullint amb les verdures, afegirem una punta d'una cullera de cafè de cúrcuma per a donar color a l'arròs. Afegim l'arròs i removem una mica.
  9. Deixarem que l'arròs cogui durant uns 10 minuts a un foc una mica fort. Mentre passen aquests 10 minuts, posem el forn a escalfar a 180 °C. Agafem els cirerols i la meitat els tallem per la meitat i la resta els deixem enters.
  10. Passats aquests deu minuts li donem una remenada a l'arròs i el provem de sal. Ha d'estar gairebé al seu punt, però no correcte de sal. Afegim els cirerols per damunt i ara posarem la sal que falti.
  11. Una vegada ja estan els tomàquets ho posarem al forn durant 15 minuts. Però quan hagin passat 10 minuts ho mirarem per a veure si està fet.
  12. Una vegada passat aquest temps, deixem reposar un minut i ja podem servir-lo.

Pas a pas:








¿Vols dir hola?