Aquí deixem aquesta meravella, una recepta molt fàcil de preparar.
Amb aquest pa podrem preparar meravellosos entrepans freds o calents.
Com podreu veure és una recepta que s'elabora en dues parts, però cap d'elles és molt laboriosa. En la primera part és només barrejar i deixar reposar els ingredients i en la segona part és la d'enfornat també molt senzilla de fer.
- 500 g de Farina de força.
- 350 ml d'Aigua.
- 100 g de Gel.
- Sal 1 Cullerada per a postres.
- 5 g de Llevat fresc o sec de massa mare.
- Per a preparar aquesta recepta l'aigua ha d'estar freda, per aquest motiu poso aigua i gel. Si teniu aigua freda de nevera, podeu posar directament 450 ml d'aigua.
- En el bol on tenim l'aigua, barrejarem el llevat. Una vegada que aquest barrejat afegim el gel. Removem una mica perquè es desfasi més de pressa.
- En un altre bol preparem la mescla i també l'usarem per a guardar la mescla en la nevera.
- Afegim la farina i la sal, barregem una mica perquè la sal ens quedi més repartida.
- Posarem la mescla anterior de l'aigua i amb l'ajuda d'una espàtula ho barregem tots els ingredients.
- Una vegada aquest tot barrejat tapem i deixarem en la nevera 24 hores al fet que vagi fermentat lentament.
- L'endemà traurem la massa de la nevera una hora abans que l'anem a fer servir i acabi de fermentar.
- En la placa de cocció empolvorarem farina més val que ens sobri una mica que no ens falti perquè aquesta massa no la treballarem i és molt enganxosa.
- Damunt de la farina afegim la massa i posarem una mica de farina per damunt.
- Ara amb l'ajuda de les puntes dels dits la estirarem més com si fos unes estovalles que li volem llevar les arrugues. Posem els dits per sota i estirem.
- Farem tres plecs sobre si mateixa dues vegades una des de la part ampla i la repetició des de la part estreta. Amb l'ajuda d'un ganivet la tallem per la meitat.
- Ara posem les dues meitats en una safata per a enfornar. Podeu posar cada tros de massa en una tira de paper, d'aquesta manera serà més fàcil la seva manipulació.
- Escalfem el forn a 250C° quan estigui calent, introduirem la safata a una zona una mica baixa del forn. Courem el pa durant 5 minuts, passat aquest temps el baixarem a 200C° i el tindrem uns 35 a 40 minuts.
- El temps d'enfornat és una mica orientatiu, ja que cada forn escalfa i cou de manera diferent. Si veiem que es torra molt podem cobrir-ho amb un tros de paper per al forn.
- Passat aquest temps vam deixar refredar a temperatura ambient i ja podrem preparar-nos un bon entrepà.
Pas a pas:
¿Vols dir hola?
Publica un comentari a l'entrada