Pa de xapata

pan_chapata

Aquí deixem aquesta meravella, una recepta molt fàcil de preparar.
Amb aquest pa podrem preparar meravellosos entrepans freds o calents.
Com podreu veure és una recepta que s'elabora en dues parts, però cap d'elles és molt laboriosa. En la primera part és només barrejar i deixar reposar els ingredients i en la segona part és la d'enfornat també molt senzilla de fer.

Ingredients:

  • 500 g de Farina de força.
  • 350 ml d'Aigua.
  • 100 g de Gel.
  • Sal 1 Cullerada per a postres.
  • 5 g de Llevat fresc o sec de massa mare.


Preparació:

  1. Per a preparar aquesta recepta l'aigua ha d'estar freda, per aquest motiu poso aigua i gel. Si teniu aigua freda de nevera, podeu posar directament 450 ml d'aigua.
  2. En el bol on tenim l'aigua, barrejarem el llevat. Una vegada que aquest barrejat afegim el gel. Removem una mica perquè es desfasi més de pressa.
  3. En un altre bol preparem la mescla i també l'usarem per a guardar la mescla en la nevera.
  4. Afegim la farina i la sal, barregem una mica perquè la sal ens quedi més repartida.
  5. Posarem la mescla anterior de l'aigua i amb l'ajuda d'una espàtula ho barregem tots els ingredients.
  6. Una vegada aquest tot barrejat tapem i deixarem en la nevera 24 hores al fet que vagi fermentat lentament.
  7. L'endemà traurem la massa de la nevera una hora abans que l'anem a fer servir i acabi de fermentar.
  8. En la placa de cocció empolvorarem farina més val que ens sobri una mica que no ens falti perquè aquesta massa no la treballarem i és molt enganxosa.
  9. Damunt de la farina afegim la massa i posarem una mica de farina per damunt.
  10. Ara amb l'ajuda de les puntes dels dits la estirarem més com si fos unes estovalles que li volem llevar les arrugues. Posem els dits per sota i estirem.
  11. Farem tres plecs sobre si mateixa dues vegades una des de la part ampla i la repetició des de la part estreta. Amb l'ajuda d'un ganivet la tallem per la meitat.
  12. Ara posem les dues meitats en una safata per a enfornar. Podeu posar cada tros de massa en una tira de paper, d'aquesta manera serà més fàcil la seva manipulació.
  13. Escalfem el forn a 250C° quan estigui calent, introduirem la safata a una zona una mica baixa del forn. Courem el pa durant 5 minuts, passat aquest temps el baixarem a 200C° i el tindrem uns 35 a 40 minuts.
  14. El temps d'enfornat és una mica orientatiu, ja que cada forn escalfa i cou de manera diferent. Si veiem que es torra molt podem cobrir-ho amb un tros de paper per al forn.
  15. Passat aquest temps vam deixar refredar a temperatura ambient i ja podrem preparar-nos un bon entrepà.

Pas a pas:















¿Vols dir hola?