Llom de porc amb salsa d'ametlles

lomo_salsa_almendras

Un plat que ens pot sorprendre, molt senzill de preparar, però és tota una bogeria.
Ideal per a un dia de cada dia i perfecta per a festes en família i Nadal.
És un plat que es prepara gairebé sol, té una textura molt fina i la salsa és molt bona.
Un plat que agradés, des del més petit de la casa fins al més major.

Ingredients: (4 a 6 Persones).

  • 1 Tros de llom de porc. (1 kg Aprox).
  • 1 lt de Llet.
  • 100 g d'Ametlla molta crua.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • Oli d'oliva.


Preparació:

  1. Per a començar la recepta, agafarem un cassó que ens entri bé la canya de llom.
  2. Afegirem oli d'oliva i deixarem que s'escalfi. Mentrestant agafem el llom i li posarem sal i una mica de pebre a gust.
  3. Una vegada tenim l'oli calent, afegim el llom i l'anirem daurant molt bé. Mirarem que ens quedi una mica torrat per un igual per tots els seus costats.
  4. Una vegada tenim el llom fet, el retirem i reservem.
  5. Ara amb l'oli d'haver preparat el llom, afegim l'ametlla molta, barregem tot bé i una mica ràpid, per a evitar que se'ns en vagi a enganxar.
  6. Afegim la llet i ho barregem tot, posem un foc suau, incorporarem el llom.
  7. Deixarem que es vagi fent lentament per uns 20 minuts i donarem la volta al llom i el deixarem altres 20 minuts, amb aquest temps el llom ja ha d'estar fet per dins.
  8. De tant en tant, amb l'ajuda de l'espàtula anirem removent per a evitar que se'ns enganxi l'ametlla.
  9. Una vegada pansa aquest temps, traiem el llom i el deixem refredar una mica, el tallem a rodanxes no gaire gruixudes i es posa en una safata.
  10. Provem que la salsa estigui al nostre gust de sal i ja podem cobrir el llom amb la salsa.
  11. Veureu que a mesura que va coent la salsa s'ha anat espessint per si mateixa.
Pas a pas:












¿Vols dir hola?