Massa per a empanada gallega



L'empanada gallega, deliciosa amb qualsevol mena de farciment. Us deixem com preparar la massa, hi ha moltes receptes de com elaborar la massa de l'empanada, però us puc assegurar que aquesta sortirà al punt.

Ingredients:

  • 400 ml d'Aigua.
  • 600 g de Farina de força.
  • 100 ml d'Oli d'oliva.
  • 25 g de Llevat fresc.
  • 1 Cullera per a postres de sal.
  • 1 Cullera per a postres sucre.
  • Farina per a treballar la massa.




Preparació:

  1. Posarem en un bol l'aigua, l'oli i el llevat, barregem bé.
  2. Si voleu perquè us quedi la massa més saborosa podeu posar els 100 ml de l'oli del farciment, a canvi de l'oli d'oliva.
  3. Agafem la farina i en ella afegim el sucre i la sal, el barregem.
  4. Ara, anirem posant cullerades de farina al bol que tenim l'aigua i l'oli i barregem. Anirem posant, fins que vegem que ja no podem continuar barrejant amb l'espàtula.
  5. Posarem la massa a sobre del marbre de la cuina i continuarem pastant amb la mà i afegirem una mica farina perquè no se'ns enganxi.
  6. Ens ha de quedar una bola ferma, però una mica enganxosa.
  7. Empolvorarem de farina per sobre de la massa, abans de posar el drap humit.
  8. Deixarem la massa tapada amb un drap humit i deixarem que reposi per un període d'uns 30 minuts.
  9. Passat aquest temps tornarem a pastar-la i li trencarem la fermentació.
  10. La tornarem a tapar i deixarem que reposi per un període d'uns 45 a 60 minuts més i ja estarà llesta per a servir.
  11. Amb un ganivet tallarem la massa per la meitat i amb un corró l'estendrem a la grandària de la safata que utilitzarem intentant fer una planxa de massa fina.

Pas a pas:








¿Vols dir hola?