Pastís de crema i maduixes



Espectaculars postres fàcils i boníssim.
Encara no he trobat a ningú que no li agradi.

Ingredients:

  • 1 Planxa de pasta fullada.
  • 350 g de Maduixes.
  • 500 ml de Llet.
  • 4 Ous.
  • 100 g de Sucre.
  • 50 g de Maizena.
  • Pell d'1/2 llimona.
  • 1 Rama de canyella.

Preparació:

  1. Per a començar, posarem el forn a escalfar a uns 200 °C. Agafarem la planxa de pasta fullada i si és rodona la deixarem tal qual i si és rectangular o ho deixem com esta o la retallem donant una forma rodona o la que vulguem.
  2. La posarem damunt d'un full de paper de forn i punxarem bé la pasta fullada per a evitar que ens pugi. Ho posem en el forn i el deixem uns 15 a 20 minuts fins que agafi un bonic color. Ho traiem del forn i deixem que es vagi refredar.
  3. Per a preparar la crema posarem en un cassó, la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de la llimona. 
  4. Això ho portarem a ebullició.
  5. Mentrestant separarem els rovells de les clares i en aquest cas només farem servir els rovells. Les clares es poden guardar i fer un merenga.
  6. Barregem bé els rovells, afegim la Maizena i un fil de llet. Quan la llet comenci a bullir afagirem la barreja dels rovells i no pararem d'anar movent la barreja per a evitar grumolls i que se'ns enganxi, una vegada estigui espès ho deixarem refredar bé.
  7. Ara netegem les maduixes i les tallem per la meitat. Una vegada fet això ja podem muntar el pastís.
  8. Posem la crema damunt de la pasta fullada amb una màniga pastissera. Una vegada acabem de posar la crema, posarem les maduixes de la forma que més ens agradi. En aquest cas ha estat de forma circular.
  9. Perquè les maduixes no quedin més tard seques es pot pintar amb una mica de gelatina de poma per a donar lluentor, però si no tenim podem posar una mica de melmelada de préssec o millor de maduixés per damunt. Es posa una mica d'aigua i unes cullerades de melmelada es barreja bé després amb un pinzell es pinta per sobre de la fruita.

¿Vols dir hola?