Pastís de poma

 

tarta_manzana

Unes postres molt ràpides de preparar i amb pocs ingredients. Moltes vegades a casa tenim pasta fullada i pomes, si ens ve gent que no esperem podem tenir unes postres llestes en pocs minuts.
Jo recomano que si podem i ens agrada de prendre-ho una mica calent i ho acompanyem de nata muntada o si us agrada més d'un gelat de vainilla, la combinació de fred i calent és espectacular.Quan ho proveu ja veureu que ho feu moltes més vegades i si voleu ho podeu provar amb altres fruites que també queda bàrbar.

Ingredients:

  • 2 Planxes de pasta fullada rodona.
  • 6 Cullerades soperes de compota de poma.
  • 2 Pomes.
  • Canyella.
  • 1 Ou.
  • Sucre llustre.


Preparació:

  1. Per a començar, posarem el forn a escalfar a uns 220 °C.
  2. Ara posarem un full de paper per al forn i damunt posarem una planxa de pasta fullada, mirarem que ens hagi quedat ben llisa sense arrugues.
  3. Amb l'ajuda d'una forquilla punxéssim la pasta fullada per a evitar que ens pugi.
  4. Afegim la compota de poma i la repartim amb l'ajuda d'una cullera, deixant un centímetre per la part exterior sense posar.
  5. Damunt de la compota empolvorarem una mica de canyella, la quantitat serà segons ens agradi el seu sabor.
  6. Ara pelarem les pomes, les tallem a quarts i li llevem la part del cor, després les tallem en rodanxes.
  7. Una vegada tallades les pomes les repartirem per la part de damunt, no fa falta que ben col·locades, ja que aniran tapades i no es veuran, aquests sí que la quantitat sigui uniforme per tots els costats.
  8. Agafem l'ou, el batem i amb l'ajuda d'un pinzell pintarem la part de la més que no hem posat res.
  9. Ara posarem l'altra planxa de pasta fullada per damunt i llaurem uns plecs perquè se'ns quedi ben tancada el pastís.
  10. Amb l'ou que ha sobrat pintarem pastís per damunt i la llevem al forn durant 20 a 30 minuts, vigilant que no es cremi. La posarem a mitjana altura una miqueta més cap avall.
  11. Passat aquest temps la vam treure i deixem refredar.
  12. Una vegada aquesta temperada empolvorem sucre llustre per damunt i una mica més de canyella.
  13. Quan la servim, podem acompanyar d'un tros de gelat de vainilla o nata muntada.

Pas a pas:









¿Vols dir hola?