Jo recomano que si podem i ens agrada de prendre-ho una mica calent i ho acompanyem de nata muntada o si us agrada més d'un gelat de vainilla, la combinació de fred i calent és espectacular.Quan ho proveu ja veureu que ho feu moltes més vegades i si voleu ho podeu provar amb altres fruites que també queda bàrbar.
Ingredients:
- 2 Planxes de pasta fullada rodona.
- 6 Cullerades soperes de compota de poma.
- 2 Pomes.
- Canyella.
- 1 Ou.
- Sucre llustre.
- Per a començar, posarem el forn a escalfar a uns 220 °C.
- Ara posarem un full de paper per al forn i damunt posarem una planxa de pasta fullada, mirarem que ens hagi quedat ben llisa sense arrugues.
- Amb l'ajuda d'una forquilla punxéssim la pasta fullada per a evitar que ens pugi.
- Afegim la compota de poma i la repartim amb l'ajuda d'una cullera, deixant un centímetre per la part exterior sense posar.
- Damunt de la compota empolvorarem una mica de canyella, la quantitat serà segons ens agradi el seu sabor.
- Ara pelarem les pomes, les tallem a quarts i li llevem la part del cor, després les tallem en rodanxes.
- Una vegada tallades les pomes les repartirem per la part de damunt, no fa falta que ben col·locades, ja que aniran tapades i no es veuran, aquests sí que la quantitat sigui uniforme per tots els costats.
- Agafem l'ou, el batem i amb l'ajuda d'un pinzell pintarem la part de la més que no hem posat res.
- Ara posarem l'altra planxa de pasta fullada per damunt i llaurem uns plecs perquè se'ns quedi ben tancada el pastís.
- Amb l'ou que ha sobrat pintarem pastís per damunt i la llevem al forn durant 20 a 30 minuts, vigilant que no es cremi. La posarem a mitjana altura una miqueta més cap avall.
- Passat aquest temps la vam treure i deixem refredar.
- Una vegada aquesta temperada empolvorem sucre llustre per damunt i una mica més de canyella.
- Quan la servim, podem acompanyar d'un tros de gelat de vainilla o nata muntada.
¿Vols dir hola?
Publica un comentari a l'entrada