Crema de carabassa amb oli d'oliva i tòfona negra



Fàcil de preparar i deliciosa. En aquesta recepta utilitzem una tòfona en conserva, però si esteu en la temporada de la tòfona, us recomano que la utilitzeu fresca.
Segur que a casa tots sabran apreciar la crema amb aquest perfum de tòfona.

Ingredients: (4 a 6 Persones).

  • 1 kg de Carabassa.
  • 1/2 kg de Pastanaga.
  • 2 Cebes.
  • Mantega.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • Nata.
  • Oli d'oliva.
  • Tòfona negra.

Preparació:

  1. Per a començar la recepta agafarem la ceba i la tallem en juliana i la pastanaga la pelem i la tallem en rodanxa.
  2. En una cassola una mica gran posarem una mica de mantega i quan la tinguem fosa, afegirem la ceba i la pastanaga una mica de sal i pebre.
  3. (Si no voleu posar pebre negre, la podeu substituir per blanca).
  4. Mentre anem ofegant les verdures, agafarem la carabassa i li llevem l'escorça i les llavors. La tallarem en daus grans.
  5. Quan vegem que la ceba i les pastanagues ja estan gairebé ofegades afegim la carabassa i ofeguem uns cinc minuts.
  6. Ara que ja se'ns ha ofegat tot una mica afegim brou de verdures fins a cobrir lleugerament la carabassa. Com a casa no solem tenir brous preparats podem afegir una pastilla de brou concentrat de verdures.
  7. Deixarem coure tot durant una mitja hora o fins que les verdures estiguin totes cuites.
  8. Una vegada tot cuit ho triturem amb el túrmix i deixem un puré molt fi. Ens quedés bastant espès i afegirem nata liquida fins que ens quedi com una crema lleugera. El gruix el deixarem cadascun al nostre gust.
  9. Si en comptes de nata volem afegir llet, també es pot posar.
  10. Una vegada que tinguem el puré llest el servim en un bol i afegim un doll d'oli d'oliva extra, com més sabor millor. Agafem la tòfona i li tallem unes rodanxes ben fines i les posem per damunt.
  11. Ja veureu que delícia i que contrastos trobareu amb la dolçor de la carabassa i la força de l'oli d'oliva i la tòfona.

Pas a pas:









¿Vols dir hola?