Fàcil de preparar i deliciosa. En aquesta recepta utilitzem una tòfona en conserva, però si esteu en la temporada de la tòfona, us recomano que la utilitzeu fresca.
Segur que a casa tots sabran apreciar la crema amb aquest perfum de tòfona.
Ingredients: (4 a 6 Persones).
- 1 kg de Carabassa.
- 1/2 kg de Pastanaga.
- 2 Cebes.
- Mantega.
- Sal.
- Pebre negre.
- Nata.
- Oli d'oliva.
- Tòfona negra.
Preparació:
- Per a començar la recepta agafarem la ceba i la tallem en juliana i la pastanaga la pelem i la tallem en rodanxa.
- En una cassola una mica gran posarem una mica de mantega i quan la tinguem fosa, afegirem la ceba i la pastanaga una mica de sal i pebre.
- (Si no voleu posar pebre negre, la podeu substituir per blanca).
- Mentre anem ofegant les verdures, agafarem la carabassa i li llevem l'escorça i les llavors. La tallarem en daus grans.
- Quan vegem que la ceba i les pastanagues ja estan gairebé ofegades afegim la carabassa i ofeguem uns cinc minuts.
- Ara que ja se'ns ha ofegat tot una mica afegim brou de verdures fins a cobrir lleugerament la carabassa. Com a casa no solem tenir brous preparats podem afegir una pastilla de brou concentrat de verdures.
- Deixarem coure tot durant una mitja hora o fins que les verdures estiguin totes cuites.
- Una vegada tot cuit ho triturem amb el túrmix i deixem un puré molt fi. Ens quedés bastant espès i afegirem nata liquida fins que ens quedi com una crema lleugera. El gruix el deixarem cadascun al nostre gust.
- Si en comptes de nata volem afegir llet, també es pot posar.
- Una vegada que tinguem el puré llest el servim en un bol i afegim un doll d'oli d'oliva extra, com més sabor millor. Agafem la tòfona i li tallem unes rodanxes ben fines i les posem per damunt.
- Ja veureu que delícia i que contrastos trobareu amb la dolçor de la carabassa i la força de l'oli d'oliva i la tòfona.
Pas a pas:
¿Vols dir hola?
Publica un comentari a l'entrada