Cua de vedella amb bacó i xampinyons

rabo_de_ternera_en_salsa

Avui prepararem una recepta senzilla d'un guisat de cua de vedella.
La cua de vedella, sol ser un plat típic cordovès. Se sol preparar normalment guisat, ens quedés una carn suau, tendra i gelatinosa.
Avui la prepararem d'una forma senzilla, guisada amb uns trossets de bacó i uns xampinyons sencers.
Veureu el senzill que és de fer i segur que serà una d'aquestes receptes que repetirem.

Ingredients: (4 Persones).

  • 800 g de Cua de vedella.
  • 2 Cebes.
  • 3 Pastanagues.
  • 1 Got de vi negre.
  • 100 g de Tomàquet triturat.
  • 300 g de Xampinyons sencers.
  • 200 g de Bacó en tires.
  • Oli d'oliva.
  • Farina.
  • Sal.
  • Pebre.
  • 1 Cullerada de sucre.

Preparació:


  1. En aquesta recepta començarem per escalfar l'olla de pressió i afegirem un doll generós d'oli d'oliva.
  2. Agafarem els talls de la cua i posarem sal i una mica de pebre.
  3. Enfarinem la cua, quan l'oli estigui calent anirem fregint la cua de vedella.
  4. Una vegada ho anem tenint ben daurat ho anirem traient i reservant en un plat.
  5. Mentre es fan els últims trossos, pelarem i tallarem la ceba en juliana ben fina i les pastanagues en rodanxes, també fines.
  6. Afegirem les verdures amb l'oli que ens ha quedat de fregir la cua de vedella, una vegada estigui ben feta, afegirem la salsa de tomàquet i una cullerada de sucre per a llevar l'acidesa del tomàquet.
  7. Una vegada tenim el tomàquet reduït, incorporem els trossos de cua damunt del sofregit i el got de vi negre.
  8. Quan vegem que se'ns ha reduït el vi, cobrirem amb algun brou de carn una mica més del doble del volum que tenim.
  9. Com a casa no solem tenir aquest tipus de brou, afegirem aigua i una pastilla de brou concentrat.
  10. Tapem l'olla i quan comenci a sortir el vapor courem la cua uns 50 minuts.
  11. Mentre se'ns prepara la carn, netejarem els xampinyons i els saltem. Reservem els xampinyons i farem el mateix amb el bacó.
  12. Una vegada passat els 50 minuts retirarem la carn amb cura i ho posarem en una cassola de fang. Damunt de la carn afegirem el bacó i els xampinyons.
  13. Triturarem la salsa. En un principi ens ha de quedar amb un bon punt de gruix, si ens ha quedat una mica líquid, la deixarem uns minuts més que redueixi, provem de sal.
  14. Ara agafem la salsa i l'afegim damunt de la carn, li donarem una remenada perquè ens quedi ben cobert de salsa i ja estarà llest per a començar a mullar pa.

Pas a pas:















¿Vols dir hola?