Lluç i gambes amb salsa de tòfona negra


Merluza_y_Gambas_con_Salsa_de_Trufa_Negra

En aquesta ocasió us deixem un plat de festa, fins i tot preu raonable per a totes les butxaques.
El resultat és excel·lent.
Es prepara en un moment i no conec a ningú que no li agradi.
Si voleu preparar-ho per a una gran ocasió i no hi ha límit de pressupost, només heu de posar un bon lluç del nord i quan sigui la temporada de la tòfona, poseu unes làmines de tòfona per damunt.

Ingredients:

  • 4 Filets de lluç.
  • 250 g de Gamba pelada.
  • 2 Cebes.
  • 1 Tòfona negra amb brou.
  • ½ lt de Nata.
  • 100 g de Mantega.
  • Oli oliva.
  • Sal.
  • Pebre blanc.
 
Preparació:

  1. Per a començar, agafarem el peix i li posarem una mica de sal i pebre, el passarem per farina i el fregirem una mica en abundant oli ben calent.
  2. Quan ho tinguem fregit ho deixem en un plat i el reservem.
  3. Ara prepararem la salsa. Agafem la ceba i la tallem a daus molt petits, en una cassola, posarem la mantega i quan la tinguem fosa, escalfarem la ceba amb una mica de sal i pebre blanc, amb molta cura volem que se'ns quedi feta però transparent, que no arribi a agafar color.
  4. Una vegada tenim la ceba feta, posarem les gambes i les saltarem una mica.
  5. Quan estiguin, afegirem el brou que sol portar la tòfona. Deixem reduir un segon de res i posem la nata.
  6. Deixem que redueixi una mica la nata, quan vegem que ja comença a agafar gruix la provem de sal.
  7. Quan la salsa ja està posarem els filets de lluç, deixem que es tornin a escalfar i ja podem servir.
  8. Servim els plats, posarem una mica de tòfona negra ratllada per damunt.

Pas a pas:


¿Vols dir hola?