Pa amb xocolata

pan_con_chocolate

Avui us he deixat una recepta que em recorda a la meva infantesa. Record que quan estava de vacances a casa dels meus avis a l'hora del berenar em donaven pa amb xocolata.
Ara hem volgut fer el mateix però una mica més modernitzat.
Espero que us agradi la recepta i que la pugueu gaudir moltes vegades a casa amb la família.

Ingredients: (7 Panets).

460 g de Farina de rebosteria.
2 Ous.
1 Cullerada sopera de mel.
1 Cullerada de cafè de sal.
20 g de Llevat fresc o llevat de ferment de fleca.
160 ml de Llet temperada.
45 g de Mantega fosa.
65 g de Sucre.
1 Tauleta de xocolata (negre, amb llet, segons el gust de cadascun).

Preparació:

  1. Per a començar la recepta, en un bol o bol, afegirem la llet que l'haurem escalfat una mica, el sucre, el llevat i els dos ous. Ho barrejarem tot bé, que es dissolguin els ingredients.
  2. Ara agafarem la mantega i amb el mateix microones la fonem, quan hagi perdut temperatura l'afegirem a la mescla anterior.
  3. Amb l'ajuda d'una mescladora posarem la sal, la cullerada sopera de mel i la farina. Ho barrejarem tot bé durant uns minuts.
  4. (Si no tenim màquina per a pastar, podem fer manualment).
  5. Per a saber si està ben barrejat, veurem que la massa se'ns fa una pilota.
  6. Quan vegem que ja està, posarem una mica d'oli en la placa de cocció i damunt posarem la massa. Amb l'ajuda de les mans anirem estenent la massa fins a fer una planxa més o menys d'un centímetre de gruix. Amb l'ajuda d'un ganivet tallarem uns rectangles iguals.
  7. En el centre afegirem un tros de xocolata i la cobrirem amb la massa que ens ha quedat en els costats.
  8. Una vegada estiguin els panets, agafarem una font de forn, la untarem amb una mica d'oli i en ella anirem posant els panets que hem fet, deixarem l'espai d'un panet per a posar el següent.
  9. Quan ho tinguem, els taparem amb un drap una mica humit i deixarem que doblegui el seu volum.
  10. Mentre se'ns acaba de fermentar i doblegar el seu volum, hem escalfat el forn a 180 °C. Perquè introduïm la safata dins del forn i el deixarem 15 minuts.
  11. Passat aquest temps, traurem la safata del forn i deixarem que es refredin i ja estaran llestos per a menjar.
  12. Si voleu quan surtin del forn els podeu pintar amb llet, amb mantega o si el preferiu quan estiguin freds, podeu posar una mica de sucre llustre per damunt.
  13. Una vegada estiguin ben freds, perquè se'ns guardin millor i més tendres, els podem posar dins d'una bossa, d'aquesta manera ens aguantessin més dies.

Pas a pas:




¿Vols dir hola?