Patates i costella amb allada

costilla_con_patatas_al_ajillo

Recepta tradicional de les àvies, molt fàcil de preparar.
És la típica recepta que preparem, però s'ha de reconèixer que el millor solen ser les patates i finalment mullar pa en l'oli amb el seu all.
Per a mi, és la recepta que s'ha de preparar al matí, d'aquesta manera les patates ens agafaran aquest sabor tan bo.
Es recomana que una vegada ho tinguem preparat, no ho guardem en la nevera perquè les patates se'ns quedaran dures.

Ingredients:

  • 600 g de Costella de porc.
  • 8 Patates.
  • 1 Cabeça d'alls.
  • 1/4 de Got de vi blanc.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre.
Preparació:

  1. En aquesta ocasió utilitzarem una cassola de fang. En ella afegirem oli d'oliva i serem una mica generosos. Mentre s'escalfa anirem tallant la costella a trossos.
  2. Una vegada tenim l'oli calent, afegim la costella, sal i pebre a gust.
  3. Ens assegurem que ens quedin ben fetes i sobretot ben daurades.
  4. Mentre es van fent les costelles anirem preparant les patates, les pelem i les tallem en daus.
  5. Jo en aquest cas les he fregit en fregidora elèctrica, però si no teniu es poden preparar perfectament en una paella amb abundant oli.
  6. Una vegada estiguin les patates ben fregides les escorrem perquè deixin anar tot l'oli i els posem una mica de sal. Es reserven per al final.
  7. Quan tinguem la costella ben feta afegim l'all, removem i deixem que agafi un color daurat bonic.
  8. Una vegada tenim l'all fet afegim el vi blanc i deixem reduir perquè perdi l'alcohol que conté.
  9. Ja tenim reduït el vi, afegim les patates que ja les tenim fregides, barregem una mica, però amb cura que no es xafin i ja tindrem llest el nostre plat.

Pas a pas:









Comentaris

(1)
  1. Hola, em sembla una gran plat i deu ser boníssim... per descomptat que el farè... Gràcies !!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada