Empanada de carn

 

empanada_de_carne

Recepta espectacular i realment molt senzilla de fer.
Personalment, m'encanta fer empanades a casa una vegada aconseguim tenir una bona massa d'empanada, que és la que us ensenyo a preparar, el farciment ja anirà en funció de cadascun.
A casa el farciment no el solem fer expressament, si ens sobra un dia carn amb suc, tallarem la carn en trossos petits i amb la mateixa salsa ja tenim el farciment o si heu preparat algun tros de bacallà amb tomàquet, etc. Realment amb el que vulgueu.
Avui la farem de carn picada i amb una mica de salsa de tomàquet.

Ingredient:

  • Massa d'Empanada.
  • 500 g de Carn picada (50% de Porc i 50% de Vedella).
  • 1 Ceba.
  • 1/2 Pebrot vermell.
  • 1 Pebrot verd.
  • 6 Cullerades soperes de tomàquet triturat.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • Oli d'oliva.
  • 1 Ou.
Preparació:

  1. Per a començar, farem la massa de l'empanada que teniu en les lletres blaves. Una vegada tenim la massa de l'empanada fent el primer repòs, picarem molt petit la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd.
  2. En una paella una mica gran posarem un doll generós d'oli d'oliva, quan estigui calenta afegim les verdures que tenim tallades, sal i una mica de pebre negre.
  3. Anirem saltant les verdures, quan vegem que ja gairebé estan fetes, afegim la carn picada i acabarem de coure tot junt i de pas ens assegurem que la carn es vagi esmicolant bé.
  4. Una vegada tenim la carn i totes les verdures fetes, afegirem el tomàquet triturat i deixarem que es vagi coent, donem una mica de remenada amb l'espàtula perquè no s'enganxi.
  5. (Si no us agrada trobar el tomàquet amb un punt d'acidesa, podeu posar un parell de cullerades de sucre).
  6. Ara ja tenim el farciment llest, el provem de sal i deixarem que es refredi una mica i posarem a escalfar el forn a uns 180 °C.
  7. Mentre hem preparat el farciment hem acabat de fer la massa de l'empanada, ara tallem per la meitat la massa i amb l'ajuda d'un corró estendrem la massa fins que puguem cobrir tota la safata del forn i ens sobri una mica pels costats.
  8. Posem la massa en la safata del forn i afegim el farciment que hem preparat.
  9. Estenem l'altre tros de massa i quan aquest, el posem damunt del farciment.
  10. Amb l'ajuda dels dits anirem tancant tots els laterals de l'empanada.
  11. Ara agafem l'ou i el batem i amb l'ajuda d'un pinzell pintem l'empanada per damunt.
  12. Fem un forat en el centre perquè surti el vapor i si ens ha sobrat una mica de massa, podem decorar l'empanada per la part de dalt.
  13. Ho posem en el forn prop d'uns 20 minuts a una altura mitjana. Passat aquest temps veurem que tenim un color daurat ben bonic i ja estarà feta.
  14. En algun forn pot trigar una mica més, però això ja és cosa de cadascun, cada forn té el seu truc.

Pas a pas:










¿Vols dir hola?