Recepta espectacular i realment molt senzilla de fer.
Personalment, m'encanta fer empanades a casa una vegada aconseguim tenir una bona massa d'empanada, que és la que us ensenyo a preparar, el farciment ja anirà en funció de cadascun.
A casa el farciment no el solem fer expressament, si ens sobra un dia carn amb suc, tallarem la carn en trossos petits i amb la mateixa salsa ja tenim el farciment o si heu preparat algun tros de bacallà amb tomàquet, etc. Realment amb el que vulgueu.
Avui la farem de carn picada i amb una mica de salsa de tomàquet.
Ingredient:
- Massa d'Empanada.
- 500 g de Carn picada (50% de Porc i 50% de Vedella).
- 1 Ceba.
- 1/2 Pebrot vermell.
- 1 Pebrot verd.
- 6 Cullerades soperes de tomàquet triturat.
- Sal.
- Pebre negre.
- Oli d'oliva.
- 1 Ou.
Preparació:
- Per a començar, farem la massa de l'empanada que teniu en les lletres blaves. Una vegada tenim la massa de l'empanada fent el primer repòs, picarem molt petit la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd.
- En una paella una mica gran posarem un doll generós d'oli d'oliva, quan estigui calenta afegim les verdures que tenim tallades, sal i una mica de pebre negre.
- Anirem saltant les verdures, quan vegem que ja gairebé estan fetes, afegim la carn picada i acabarem de coure tot junt i de pas ens assegurem que la carn es vagi esmicolant bé.
- Una vegada tenim la carn i totes les verdures fetes, afegirem el tomàquet triturat i deixarem que es vagi coent, donem una mica de remenada amb l'espàtula perquè no s'enganxi.
- (Si no us agrada trobar el tomàquet amb un punt d'acidesa, podeu posar un parell de cullerades de sucre).
- Ara ja tenim el farciment llest, el provem de sal i deixarem que es refredi una mica i posarem a escalfar el forn a uns 180 °C.
- Mentre hem preparat el farciment hem acabat de fer la massa de l'empanada, ara tallem per la meitat la massa i amb l'ajuda d'un corró estendrem la massa fins que puguem cobrir tota la safata del forn i ens sobri una mica pels costats.
- Posem la massa en la safata del forn i afegim el farciment que hem preparat.
- Estenem l'altre tros de massa i quan aquest, el posem damunt del farciment.
- Amb l'ajuda dels dits anirem tancant tots els laterals de l'empanada.
- Ara agafem l'ou i el batem i amb l'ajuda d'un pinzell pintem l'empanada per damunt.
- Fem un forat en el centre perquè surti el vapor i si ens ha sobrat una mica de massa, podem decorar l'empanada per la part de dalt.
- Ho posem en el forn prop d'uns 20 minuts a una altura mitjana. Passat aquest temps veurem que tenim un color daurat ben bonic i ja estarà feta.
- En algun forn pot trigar una mica més, però això ja és cosa de cadascun, cada forn té el seu truc.
¿Vols dir hola?
Publica un comentari a l'entrada